Flow

Onlangs sprak ik met iemand over het belang van werkelijk contact. Ik vertelde dat ik het meer dan eens mee heb gemaakt dat ik in contact met een ander in een “flow” raakte. Ook tijdens trainingen heb ik het ervaren dat je samen met de ander in een flow komt. Mijn gesprekspartner keek mij bij het woord “flow” meewarig aan. Wat ik bedoelde met flow? 

Flow is voor mij een staat van zijn, met een ander of alleen, waarin je volledig gefocust bent. Je voelt de aanwezige energie en je mind laat even alle nodeloze projecties naar voren ( toekomst) en achteren ( verleden), achterwege. Je verkeert volledig in het nu. De tijd lijkt letterlijk even stil te staan. Alles wat opkomt is relevant en dient het moment. Het Ego maakt zich ondergeschikt aan het moment en de weg is vrij voor werkelijk contact. Met jezelf of de ander. Wanneer je in een flow met een ander bent, professioneel gezien, maak je enorme stappen in ontwikkeling. Beiden. Er is vaak maar een minimum aan informatie nodig om zaken duidelijk te krijgen.

Het Ego kan een enorme spelbreker zijn in de “flow”. Hij laat ons twijfelen aan de relevantie van de informatie, de echtheid van het contact, de oprechtheid van de ander, van onszelf etc etc. Wees er alert op wanneer het Ego zijn kop opsteekt in een gesprek. Hij is niet altijd een  goede gesprekspartner…

 

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie