Zijn

Zijn in communicatie. Klinkt misschien een beetje zweverig en vaag. Ik bedoel er mee, dat het zo belangrijk is dat je werkelijk aanwezig bent wanneer je communiceert met die ander. Te vaak schieten onze gedachten al naar voren, de toekomst in of  terug naar eerdere gebeurtenissen. Samen met je mind dwaalt je blik af. En dat terwijl je in gesprek bent met de ander. Werkelijk aanwezig zijn in communicatie, houdt in dat je ook daadwerkelijk met die ander in gesprek bent en niet je mind laat dwalen naar: nog te maken afspraken, huishouden, partner of het krijgen ervan, interessante bijgeluiden, die ander die daar verderop staat en op dat moment interessanter lijkt etc etc. 

Te vaak blijken dit soort gesprekken meer op het oraal verplaatsen van  lucht in het bijzijn van een ander, dan op een ontmoeting tussen mensen.

Zijn in communicatie is er zijn voor de ander. Je kiest voor het contact. Sta je mind niet toe je mee te voeren naar voren of naar verleden, maar blijf hier. Bij de ander. Luister en kijk.

Misschien hoor je nog eens iets wat je echt niet wist of verwachtte…

 

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie